De leukste Nederlandse festivals

Muziekfestivals worden steeds populairder en schieten als paddenstoelen uit de grond. Iedere gemeente heeft wel zijn eigen festival en je komt bijna om in het grote aanbod. Het wordt daarmee ook steeds lastiger om de betere festivals eruit te pikken. Om die reden hebben wij de beste festivals voor jou op een rijtje gezet!

Pinkpop Festival

Je kent dit bekende festival vast wel: Pinkpop. Pinkpop is één van de oudste en grootste festivals van Nederland en dan ook zeer bekend bij het grote publiek. Pinkpop staat vanaf 1990 vermeld in het Guinness Record Boek als het oudste popfestival van Nederland, en is het langstlopende jaarlijks terugkerende festival ter wereld. Vele grote bands en artiesten hebben op het podium in Landgraaf gestaan. Urban, pop, electro en house, van al deze genres kun jij samen met vrienden genieten. 

ADE Festival 

Ben je op zoek naar een veelzijdig festival? Dan zou je zeker eens naar het Amsterdam Dance Event moeten gaan. Dit grote event vindt jaarlijks plaats in verschillende clubs en podia’s in Amsterdam. Dit festival duurt niet 1 of 2 dagen, maar maar liefst 5 dagen! Bezoekers komen uit meer dan 100 landen, en dat komt vooral door het grote aantal artiesten, DJ’s en opkomend talent. ADE bestaat uit het ADE By Day en ADE By Night programma en vormt een ontmoetingsplek voor de creatieve industrie gericht op elektronische muziek.

Mysteryland Festival 

Mysteryland is een van de meest grote elektronische festivals in Nederland. Met wel 22 (!) stages vind je een groot aanbod aan genres die elektronische muziek vertegenwoordigen. Alle podia zijn handgemaakt, en dat in combinatie met grote geluidssystemen zorgt voor een ultieme beleving vol inspiratie en creativiteit. Tussen de glinsterende vijvers, rivieren en bosrijke heuvels kun jij samen met vrienden genieten van meer dan 300 artiesten. De 3 belangrijkste area’s van Mysteryland zijn The Main Stage, Q-dance stage en de Big Top tent. Vuurwerk, confetti en kippenvel, dit alles vind je bij Mysteryland. 

Decibel Outdoor Festival 

Ben jij meer een liefhebber van een tandje harder? Dan ben jij met een groot aanbod aan hardcore, hardstyle en techno op de juiste plek bij Decibel Outdoor Festival. Op dit festival vind je grote artiesten, iconen en talenten uit het nu en het verleden. Je hoeft alleen maar je favoriete stage te kiezen, de bass te voelen en mee te stampen op de muziek. Op dit terrein kunnen wel 70.000 bezoekers naar deze hardere stijlen luisteren, en daarmee is het het grootste hardstyle festival van Nederland.